Kaaiendonks Carnavalslied

Uit Kaaiendonk

Plagiavond 2023

Kaaiendonks Carnavalslied organiseert nieuwe editie “Plagiavond”: de aanmeldingen zijn gestart!

Op 30 april van dit jaar werd voor de laatste keer de feestavond van de Vrienden van de Hofkapel georganiseerd in Café Oud Brabant. Deze avond stond volledig in het teken van muziek maken, waarbij deelnemende bands een bestaand nummer ten gehore brachten, maar dan voorzien van een eigen Carnavaleske tekst. Er moest enkel nog een ludieke naam gevonden worden, waarna uit vele inzendingen vanuit het publiek de avond ter plaatse omgedoopt werd tot “Plagiavond”.

Omdat het helaas de laatste keer was dat de Hofkapel hun jaarlijkse feestavond organiseerde, ging Jaco Putter als drijvende kracht achter de Plagiavond op zoek naar nieuwe mede-organisatoren. Hij vond deze bij Het Kaaiendonks Carnavalslied (voormalig Stichting ’t Ceedeeke). Nadat ook Jan Schellekens van Café Oud Brabant zich bij het nieuwe clubje had gevoegd, is besloten om een nieuwe editie van de Plagiavond te gaan organiseren.

De volgende editie van de Plagiavond wordt gehouden op zaterdagavond 7 januari 2023 in Café Oud Brabant. De avond zal starten rond de klok van 20.00 uur. Het concept is gelijk aan dat van de afgelopen editie. Blaaskapellen maar ook andere muzikale acts krijgen een podium om hun versie van een bestaand lied ten gehore te brengen, voorzien van een nieuwe originele tekst die te maken heeft met Carnaval, Kaaiendonk of het motto: “We ‘ebbe ut wir te pakke!”. Hoe creatiever, hoe beter!

Tijdens een avondvullend programma worden de verschillende liedjes en de uitvoering door het publiek beoordeeld, om zo de grote winnaar van het jaar te bepalen. Het winnende nummer zal als “Carnavalslied van het jaar” vervolgens op verschillende momenten tijdens het Carnavalsseizoen ten gehore worden gebracht.

We nodigen alle Kaaiendonkse kapellen en al ’t ander goei muzikaal volk uit om zich aan te melden via onderstaand e-mailadres. Na een eerste inventarisatie nemen we contact op met de deelnemers om de spelregels door te nemen.

Gaan jullie de uitdaging aan, en wordt jouw inzending straks bekroond tot Kaaiendonks Carnavalslied 2023? Stuur dan voor 30 november een e-mail naar: plagiavond@kaaiendonkscarnavalslied.nl

© 2024 Kaaiendonks Carnavalslied

Thema door Anders Norén